Prijava
Close
Open the top bar

DELAVNICA PAPLAB

DELAVNICA PAPLAB

V delavnici za ročno izdelavo papirja uporabljamo več kot sto let stare stroje, ki smo jih odkupili od podjetja Vevče d.o.o.. S tem smo ponovno obudili več kot 400 let staro obrtno znanje in ga nadgradili z oblikovanjem inovativnih izdelkov. Znanje nam je predal mojster ročne izdelave papirja, gospod Jože Valant. Mojstrska delavnica PAPLAB deluje pod okriljem JP VOKA SNAGA, njeni prostori pa so na območju Centralne čistilne naprave na Cesta v Prod 100, Ljubljana. Zasnovana je bila v sklopu evropskega projekta APPLAUSE, za kar smo pridobili tudi finančna sredstva.

Maja v papirni delavnici PapLab meša papirno kašo

V mojstrski delavnici za ročno izdelavo papirja smo iz japonskega dresnika, celuloze in bombaža ustvarili edinstveno zbirko unikatnih izdelkov.

Vsi papirni izdelki so skrbno zasnovani v skladu s ključnimi lastnostmi ročno izdelanega papirja in oblikovani tako, da so prijazni do ljudi in do okolja. Postopek ročne izdelave papirja javnosti predstavljamo na ustvarjalnih izobraževalnih srečanjih, ki jih organiziramo v delavnici.

Ob raziskovanju lastnosti biomase iz japonskega dresnika, ki je vhodni material za izdelavo papirja in oblikovanje enostavnih papirnih izdelkov, obiskovalci spoznavajo uporabno vrednost invazivnih rastlin ter odkrivajo še neizkoriščene potenciale ročne obrti izdelovanja papirja.

Z oživitvijo mojstrske delavnice smo ustvarili tudi nova zelena delovna mesta, njeno delovanje pa upošteva trajnostna načela in je primer izvajanja krožnega gospodarstva v Ljubljani.

Naša vizija in vrednote
PapLab grb

NAŠA PONUDBA

Naš glavni izdelek je ročno izdelan papir, ki ga izdelujemo po naročilu in je na voljo v različnih velikostih, barvah in gramaturah.

Njegova ključna prepoznavna lastnost je nepravilen, pernat rob.

Papir izdelujemo iz japonskega dresnika, celuloze in bombaža, ki ga lahko dodelamo po naročnikovih željah z dodajanjem različnih semen, cvetov, lana, iglic, tobaka, slame, travniških bilk, bleščic …

Ponujamo oblikovanje in tisk v poljubnih barvah, slepi tisk, zlatotisk in dodajanje vodnega žiga.

V naši delavnici poleg izdelkov, ki so na voljo v spletni trgovini, izdelujemo tudi različne izdelke po naročilu, med drugim šatulje, knjižna kazala, razne listine (priznanja, pohvale itd.) in vizitke.

V TRGOVINO
KLJUČNI KORAKI

POSTOPEK ROČNE IZDELAVE PAPIRJA
IZ JAPONSKEGA DRESNIKA

NAŠE NOVICE

Papir – pomemben detajl kaligrafskih sladokuscev

Papir in kaligrafska umetnost

read more Preberi več

Ustvarjate, reciklirajte in izdelajte svoj list papirja!

Ideje za ustvarjanje

read more Preberi več

Imate vprašanje?

Pišite nam in odgovorili bomo v najkrajšem možnem času.

KONTAKTNI OBRAZEC
Back to top
Skip to content