Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine PAPLAB, ki je v lasti JAVNEGA PODJETJA VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Obligacijskim zakonikom (OZ), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVPot), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. S potrditvijo naročila je uporabnik seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom.

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.

Podatki o spletni trgovini – prodajalcu:

JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.

Vodovodna cesta 90, 1000 Ljubljana, ki ga zastopa direktor Krištof Mlakar (v nadaljevanju: JP VOKA SNAGA)

E-naslov: paplab@vokasnaga.si

Telefon: 01 477 96 00

Matična številka: 5046688000

ID za DDV:  SI64520463

IBAN:  SI56 0292 2026 1630 723

 

Prodajalec: JP VOKA SNAGA

Neregistrirani uporabnik: je fizična ali pravna oseba, ki brez registracije obišče spletno stran PAPLAB in sprejme piškotke na strani.

Neregistrirani kupec: je fizična ali pravna oseba, ki brez registracije opravi nakup v spletni trgovini PAPLAB.

Registrirani uporabnik: je fizična ali pravna oseba, ki opravi registracijo v spletni trgovini PAPLAB.

Registrirani kupec: je fizična ali pravna oseba, ki je opravila registracijo v spletni trgovini PAPLAB in opravila nakup v spletni trgovini PAPLAB.

Pogodbeno (kupoprodajno) razmerje: se vzpostavi v trenutku, ko spletna trgovina PAPLAB kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila.

Obdelovalec osebnih podatkov v okviru poslovanja spletne trgovine PAPLAB je družba DATA VALLIS d.o.o., Ulica Šercerjeve brigade 5, 2000 Maribor, ki v imenu upravljavca obdeluje osebne podatke.

Upravljavec osebnih podatkov je JP VOKA SNAGA d.o.o., Vodovodna cesta 90, Ljubljana, ki določi namen, za katere se obdelujejo osebni podatki, ter sredstva za njihovo obdelavo, ki se obdelujejo skladno v skladu z vsakokrat veljavnim zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov in GDPR.

Ponudnik tehnološke podpore pri spletni trgovini je družba DATA VALLIS d.o.o., Ulica Šercerjeve brigade 5, 2000 Maribor.

Registracija

Z registracijo preko spletne strani https://paplab.si/ uporabnik postane registrirani uporabnik spletne trgovine PAPLAB. Pravico do nakupa v spletni trgovini PAPLAB imajo tako registrirani uporabniki in kupci (v nadaljevanju kupci), ki opravijo hitri nakup in se pred nakupom ne registrirajo. Za registracijo je obvezen vnos e-naslova, kamor se pošlje geslo za prijavo. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu.

Ponudba artiklov in cene

Vse cene so navedene v EUR (evrih) in vključujejo vsakokrat veljavni DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, razen v primeru akcij, ko je veljavnost ponudbe posebej označena.

Vse cene v spletni trgovini PAPLAB so enake tako za neregistrirane, kot tudi registrirane kupce spletne trgovine PAPLAB.

Naročilo in cene

Kupoprodajna pogodba med spletno trgovino PAPLAB in kupcem je v spletni trgovini PAPLAB sklenjena v trenutku, ko spletna trgovina PAPLAB kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za spletno trgovino PAPLAB kot za kupca. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

Kupoprodajna pogodba (tj. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku spletne trgovine PAPLAB oziroma v administraciji spletne trgovine in je uporabnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Možnost dostave

Izdelke se dostavlja v naslednje države:

 • Slovenija

Rok dostave

Vsa naročila, se odpošlje najkasneje v roku od 3 do 5 delovnih dni od potrditve naročila oziroma za naročila, ki imajo označeno plačilo po predračunu, se pošlje takoj, ko je nakazilo prejeto na TRR. Pri izdelkih, kjer je posebej označen daljši dostavni rok, se le-ta upošteva.

Načini plačila

Spletna trgovina PAPLAB omogoča naslednje načine plačila:

 • s plačilnimi in kreditnimi karticami: Visa, Mastercard, BA Maestro,
 • pa tudi po predračunu na račun JP VOKA SNAGA

Izstavitev računa

Spletna trgovina PAPLAB po dostavi in plačilu naročenih izdelkov kupcu pošlje račun po elektronski pošti. Na računu so razčlenjeni cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu.

Na spletni trgovini PAPLAB je na za kupca vidnem mestu objavljeno obvestilo o obveznosti izdaje računa in izročitve računa kupcu ter obveznosti kupca, da prevzame in zadrži izdani račun, in sicer v obliki, kakršna je predstavljena spodaj:

Postopek nakupa

 1. Izbira izdelka:

Na spletni strani https://paplab.si/trgovina uporabnik izbere izdelek in klikne na povezavo »Dodaj v košarico«. Sistem uporabnika obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želi uporabnik zaključiti nakup, klikne na povezavo »Poglej košarico« in sistem ga pripelje v nakupovalno košarico.

 1. Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice:

Na spletni strani https://paplab.si se v zgornjem desnem kotu nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki jih je med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono križca v desnem zgornjem kotu okvirja košarice. Če želi uporabnik dodati določen izdelek v košarico, mora nadaljevati z nakupovanjem.

III. Nakupovalna košarica: za dokončanje naročila morate izpolniti potrebna polja.

 1. Osebne informacije: Uporabnik mora posredovati zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z zvezdico (ime, priimek, e-naslov, naslov in kraj bivanja, telefonsko številko, poštno številko in državo), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.

Obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun, tako da bodo pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni.

 1. Naslovi: uporabnik v blagajni sledi korakom nakupa, kjer se vpiše naslov plačnika. Naslov za dostavo je lahko enak naslovu plačnika ali pa uporabnik vpiše nov naslov.
 2. Način pošiljanja: uporabnik izbere način dostave.
 3. Plačilo: uporabnik lahko izbira med različnimi načini plačila:
 • s plačilnimi in kreditnimi karticami: Visa, Mastercard, BA Maestro,
 • pa tudi po predračunu na račun JP VOKA SNAGA d.o.o.,
 • plačilo po povzetju.

Uporabnik nadaljuje s pregledom naročila: prikazani so izdelki, ki jih je med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, količina, strošek poštnine, vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.

 1. Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb »Oddaj naročilo« in s klikom na »Strinjam se s pogoji poslovanja spletne strani «. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst »Zahvaljujemo se za vaše naročilo v spletni trgovini PAPLAB«.

Postopek obveščanja o nakupu

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto.

Spletna trgovina PAPLAB lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

Postopek nakupa za pravne osebe s sedežem v Sloveniji je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima kupec pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov (paplab@vokasnaga.si) ali po kakšnem drugem pisnem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Kupec mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Kupec vrne blago na naslov: JP VOKA SNAGA, Vodovodna cesta 90, Ljubljana, 1000 Ljubljana. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga oz. poštnina.

Kupec mora izdelek vrniti nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

Kupec ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter številko transakcijskega računa, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bo izvedeno v 14 dneh od datuma prejema vrnjenega izdelka.

Pravila za odstop od pogodbe smiselno enako veljajo za pravne osebe.

Varnost

Spletna trgovina PAPLAB uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbi prodajalec in ponudnik plačila s kreditnimi karticami BANKART d.o.o. Procesiranje plačilnih instrumentov in avtorizacije kreditnih kartic se opravijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku spletne trgovine PAPLAB.

Varovanje osebnih podatkov

Več o varovanju osebnih podatkov uporabnik najde v Izjavi o varstvu osebnih podatkov.

Komunikacija – prejemanje oglasnih sporočil

Prodajalec bo s kupcem stopil v stik prek sredstev komunikacij na daljavo le, če kupec izrecno privoli. Elektronska oglasna sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila;
 • pošiljatelj bo jasno razviden;
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne, prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih;
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil;
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo spletna trgovina PAPLAB izrecno spoštovala.

Omejitev odgovornosti

Spletna trgovina PAPLAB si po svojih najboljših močeh prizadeva zagotoviti ažurnost in pravilnost vseh objavljenih podatkov.

Izključitev odgovornosti

Prodajalec si pridržuje pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružuje pravico preklicati oddana naročila, na katera je vplivala tehnična napaka. V tem primeru bo prodajalec v najkrajšem možnem času obvestil kupca o preklicu naročil in ga seznanil z nadaljnjimi koraki. Pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te si mora kupec sam zagotoviti ustrezno zaščito programske opreme (antivirus itd.). Kupec mora poskrbeti tudi za varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

Pritožbe in spori

Prodajalec spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. Po svojih najboljših močeh se trudi izpolnjevati svojo dolžnost, to je vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se v primeru težav lahko kupec poveže po telefonu ali elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova paplab@vokasnaga.si.

Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Prodajalec bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Prodajalec si bo prizadeval po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Morebitni spori se rešujejo sporazumno. Če do sporazumnega dogovora ne pride, se spori rešujejo na pristojnem sodišču v Ljubljani.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Politika varstva osebnih podatkov

Več o varovanju osebnih podatkov uporabnik najde v Izjavi o varstvu osebnih podatkov.

Pravno obvestilo

Vsebine, objavljene na spletni strani, so last JP VOKA SNAGA ter njegovih pogodbenih partnerjev in se lahko uporabljajo v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez dovoljenja JP VOKA SNAGA.

JP VOKA SNAGA ne prevzema odgovornosti za zagotavljanje popolne točnosti in zanesljivosti vseh objavljenih podatkov. Ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi uporabe informacij, objavljenih na tej spletni strani ali začasnega nedelovanja spletne strani in s tem spletne trgovine.

JP VOKA SNAGA si pridržuje pravico do dnevne spremembe vsebin, napak v cenah in napisanem besedilu. Z uporabo spletne trgovine kupec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

Informacije in stališča odražajo izključno poglede avtorjev. Pobuda UIA zanje ne odgovarja, prav tako ne za njihovo uporabo.

Splošni pogoji poslovanja so veljavni od datuma sprejetja (gl. spodaj) oziroma od datuma objave na spletni strani.

Datum: Ljubljana, 28. 12. 2020