Prijava
Close
Open the top bar

Trgovina

Filter products No products found!
Categories
Izdelki_paplab
Visoka greda
VISOKA GREDA 464,82 

LESENA NOVOLETNA SMREKA

Za vedno naravna

120,24 

Praznično okrašeno drevesce ima ob koncu leta še posebej pomembno vlogo, saj se okoli njega srečujemo in veselimo z najbližjimi. Izbira drevesa je tako za mnoge pomembno opravilo. Če ne želite posekane ne plastične smreke, je lesena novoletna smreka kot nalašč za vaš dom. Preprosto sestavljiva, naravna in trajna vam lahko prinaša praznično vzdušje še mnogo let, hkrati pa je s svojim nastankom že naredila čisto pravo praznično dobro delo. Ker je narejena iz lesa invazivnih tujerodnih rastlin, ki izpodrivajo lokalne rastlinske vrste, je pomagala ohranjati pestrost našega okolja. Novoletno smreko so izdelali mojstri obdelave lesa v sklopu projekta APPLAUSE. Ta povezuje strokovnjake in lokalno skupnost Mestne občine Ljubljana pri reševanju problematike invazivnih tujerodnih rastlin, ki neugodno vplivajo na avtohtono rastlinje. Novoletna smreka je narejena iz odstranjenih invazivnih tujerodnih rastlin in tako predstavlja pomemben korak k ohranjanju pestrosti domačih rastlinskih vrst.

Novoletna smreka narejena iz podstavka v obliki križa in okrogle palice premera 20 mm, na katero so nataknjene letvice različnih dolžin (od 60 do 600 mm) in med njimi distančniki. Na vrhu je lesena krogla premera 40 mm. Višina smreke je 90 cm. Izdelek nima okovja, ni lepljen in je popolnoma razstavljiv.

Količina
Izdelek je narejen iz:

ameriškega javorja (Acer negundo), divjega kostanja (Aesculus hippocastanum), trnate gledičevke (Gleditsia triacanthos), velikega pajesna (Ailanthus altissima), navadnega cigarovca (Catalpa bignonioides), štrbonclja (Prunus cerasifera), robinije (Robinia pseudacacia), octovca (Rhus typhina)

Dodatne informacije

Teža 4000 kg

Imate vprašanje?

Pišite nam in odgovorili bomo v najkrajšem možnem času.

KONTAKTNI OBRAZEC
Back to top
Skip to content